9. huhtikuuta 2012

Säätää, säätää...

Ostinpa kerran kolme vyyhtiä oranssia Evillan 8/2 -lankaa alesta. Vyyhdit ovat tähän asti maanneet kaapissa odottamassa sitä oikeaa neuletta. Kun näin Suvi Simolan Triip-neuleen tuli langoille käyttöä. Ja eikun kerinlehdet esille ja kerimään. Toista vyyhtiä keriessäni tuli mieleen, että olisikohan kuitenkin pitänyt pestä lanka ensin? Laiton sen kolmannen, vielä kerimättömän vyyhdin pesuaineveteen ja totesin, että ehkä kannattaa pestä ensin, varsinkin kun vastaväri tulisi olemaan luonnonvalkoinen. No, eipä muuta kuin kerityt langat takaisin vyyhdeille ja pesuun.
Ja sitten neulomaan. Ihana malli ja niin hyvin kirjoitettu ohje. Mutta, mutta, mikä on sopiva pituus? Jotenkin se ohjeenmukainen lopullinen pituus tuntui/näytti minusta hieman liian lyhyeltä (kuten ilmeestä voinee päätellä). Ehkä kaikkien selät eivät todellakaan ole yhtä pitkiä. 
 
Purin valkeat reunukset ja jatkoin neuletta pari-kolme senttiä. Ilman lopullista reunusta näyttää pituus aika samalta, mutta uskon, että pingotuksen jälkeen ero on selkeämpi, toivottavasti ei kuitenkaan liian pitkä. Sileä neule saa luvan myös tasoittua ihan selkeästi... Enää toinen hiha ja sitten täydellisen oranssin vetoketjun metsästykseen. Kaikki vihjeet hyvistä vetoketjuja pk-seudulla myyvistä liikkeistä otetaan kiitollisena vastaan.

Nitkutus jatkuu...

11 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihana väri!
Paita on suunniteltu lyhyehköksi joten on tosiaan hyvä ajatus lisätä pituutta, etenkin jos on pitkäselkäinen. Tämä sarjoitus on siitä harmillinen homma että standardimitat eivät ota huomioon eroja ihmisten välillä :) mulle taas ovat aina kaikki hihat liian lyhyitä ja hartiat kapeita.

Vetoketjusta meinasin sanoa.. eli ostin omani netistä Irtico-nimisestä nettikaupasta koska niillä oli eniten värejä.

helena kirjoitti...

Kiitos Suvi! Joo, mä olin itse vain päässäni kuvitellut mallin jotenkin pidemmäksi ja siksi arvoin tuon pituuden kanssa! Voi olla, että hihanpituuttakin pitää vielä pikkasen katsoa, kunhan saan toisenkin valmiiksi. Ja hei kiitos vetoketjuvinkistä, en uskalla luottaa pelkästään Eurokankaan valikoimiin. Hätätapauksessa voin tietty laittaa luonnonvalkoisen vetskarin :)

Mia kirjoitti...

Oletpas ahkeroinut!

Käy vilkaisemassa keskustan Stockalta ja Nappitalosta. Tai sitten lähdetään Karnaluksiin vetoketjun metsästykseen ;)

Eila kirjoitti...

Kiva tuo malli tykkään ja kivat värit sinulla siinä!

hanna kirjoitti...

Loistava värivalinta, hieno takki tulossa! Mäkin olisin ehdottanut stockaa ja nappitaloa, muistaakseni stockalla on hieman yllättäen paremmat vetoketjuvalikoimat kuin keskustan eurokankaassa.

Kristiina kirjoitti...

Ylhäältä alas neulottavissa on kyllä hyvä, kun voi sovittelun jälkeen vielä säätää tuota pituutta. Kiitos, Irtico-linkki laitettu heti talteen vaikka tuo vetoketjun metsästys karnaluksista kuulostaa ihan parhaalta vaihtoehdolta :) Aivan ihana takki valmistumassa, toivottavasti täydellisen vetskan metsästys onnistuu.

Ingi kirjoitti...

Vau, herkullinen väritys!

helena kirjoitti...

Mia: Se on nopeeta kun neuloo kaksinkertaisella langalla ja paksuilla puikoilla...

Eila: Kiitos mallista kuuluu tietysti Suville, mutta värit valitsin ihan itse ;)

Hanna: Kiitos! Mä tilasin jo hieman sokkona tuolta Suvin ehdottamasta nettikaupasta, oranssi voi tosin olla ihan väärää sävyä, mutta eikös luonnonvalkoinen ole aina luonnonvalkoista? Jää nähtäväksi!

Kristiina: Joo, just näin, kunhan malttaisi sovitella tarpeeksi usein. Ja siellä Karnaluksin vetoketjuosastolla alkoi ahdistaa ja oli kuuma ja mitä kaikkea vielä... Mutta ostin mä aika monta muunlaista vetoketjua!

Ingi: Kiitos! Oranssi on jostain ihmeen syystä yksi mun ikuisista suosikeistani.

Anna kirjoitti...

Minusta on samantekevä, joko pestä ennen neulomista tai sen jälkeen. Pesen aina jälkeen. On pelkästään maun kysymys:). Siitä tulee hieno ja tietysti oranssi on sinun värisi!

Tuija kirjoitti...

Siis kääks, tuo oranssi liemi ei ole värjäyslientä, vaan langasta lähtenyttä väriä! Näyttää aika hurjalta, mutta toivottavasti pesu nyt irrotti irtovärin ja loppu hyvin kaikki hyvin. Neuleesta tulee varmasti kaunis. Pirtsakka. :)

Näppi kirjoitti...

Ihanan väristä lankaa... Kiva neule taas tuloillaan.