9. syyskuuta 2012

Hutiko?

Jaa-a, se on sitten kuulkaas jo syyskuu, ihan reilusti. Neulomisrintamalla ollut täällä hieman hiljaista, muita kiireitä varmaan. 
 
Tämä neule ja väri tuntui hyvältä idealta vielä heinäkuussa. Käväisin silloin Priimassa ostamassa pikaisesti vain nappeja, mutta yllättäen mukaan tarttui myös torson päällä nähdyn Debbie Blissin neuleen ohje ja langat. Tein taas kerran sen virhepäätelmän, että jos neuleeseen menee vajaat kaksi kerää lankaa, niin nopsaanhan se myös valmistuu.
Malli SKK 8/2012
Puikot 3 mm ja 3 1/2 mm
Lanka Debbie Bliss, Rialto Lace vajaat 100 g
Ei siis valmistunut, mutta se oli enemmän kyllä neulojasta kiinni. Malli ehti sittemmin ilmestyä elokuun Suuri Käsityö- lehdessäkin. Silloin vielä mietin, että tuohan on mulla kohta jo valmiina. Mutta ei, uskomattoman kauan sitä piti vielä odottaa inspistä loppurutistukseen, hihasaumojen ompeluun ja kaula-aukon viimeistelyyn. Neule neulottiin sivusuunnassa ja periaatteessa yhtenä kappaleena, mutta käytännössä hihojen kanssa kuitenkin kikkailtiin siteen, että lopuksi niissä oli yhteensä neljä ommeltavaa saumaa. Hela hoito aloitettiin nappilistasta ja napinläpiä on neuleessa koko matkalle, mutta olen - ainakin toistaiseksi - ommellut siihen vain nuo neljä ylintä nappia.

Enää en ole niin kovin varma koko neuleesta. Väri - hmmm, no ehkä se taas ensi heinäkuussa on ihan jees. Malli, no jaa - tyyliä knitting so fine. Mutta tulipa tehtyä tämäkin.

Seuraavaksi puikoille taas hamppua, se innostaa hieman enemmän. Kun vaan saisin vyyhdit kerille, niin pääsisin taas vauhtiin. Tai sitten en, jää nähtäväksi.
Nitkutus jatkuu...

18 kommenttia:

Raitalammas kirjoitti...

Sun kaikki neuleet on niin tyylikkäitä; niin tämäkin!

Hepsi kirjoitti...

Hieno se on ja väri on ihana!

MINNA kirjoitti...

Upea neule ja kuvauspaikka! Neuleen väri tuo vatut mieleeni :O)

AnniKainen kirjoitti...

Ihan ensiksi että onpa hienot kuvat ja on kyllä neulekin. Annat sen muhia talven yli kaapissa, niin jspa se heräis henkiin :) Mulle kävi vähän samoin sen keväällä valmistuneen harmaan villatakin kans, uinui ruususen unta kesän ja vot, nyt sille on käyttöä.

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis takki ja upeat kuvat!
Tyypillistä että kesäneuleet valmistuvat syksyllä ja talvineuleet vasta keväällä :)

Maritta kirjoitti...

Kaunis se ainakin on! Sopii sinulle :D

Marika kirjoitti...

Se on kaunis mutta tiedän tuon fiiliksen väristä. Ainakin minulla on pinkki ja turkoosi selkeästi loppukevään ja kesän värejä.

Näppi kirjoitti...

Ei missään nimessä huti! Ihana kesäinen pitsipusero. Ens kesänä neule tuntuu varmasti hyvälyä, ellei nyt. Upeita kuvia ihastelin minäkin.

outi kirjoitti...

Soma se on, kaappiin jäähylle odottamaan kevättä ja varmasti tuntuu ja näyttää taas hyvälle.

Mia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mia kirjoitti...

Kaunis väri langassa ja se sopii sinulle erinomaisesti. Ja upea neule! Ei minustakaan huti missään nimessä! Nyt sinulla on neule, johon kietoutua kesällä, kun aurinko menee pilveen. Missä on noin vehreän näköistä vielä? Minä näen ympärilläni vain kellastuvia puita, kulahtanutta nurmikkoa ja kaikkensa antaneita kasveja odottamassa yöpakkasten kuoliniskua.

Wioletta G kirjoitti...

Piękna bluzeczka i wykrój i kolor. Pozdrawiam:)

seijap kirjoitti...

Siis tuohan on ihana. On minulla todo listalla, jälleen meillä on sama ajatus.
Käytä ihmeessä, värikin sopii niin sinulle.

Tuija kirjoitti...

Kaunis, unelmankevyt neule! Ja komppaan siinäkin muita, että ensi kesänä sille löytyy varmasti käyttöä.

Neulisti kirjoitti...

Kaunista jälleen kerran. On kamalan kurjaa, kun tuskalla vääntää jonkun neuleen valmiiksi ja sitten huomaa, ettei se näytäkään kivalta päällä.

sajuki kirjoitti...

so pretty !

helena kirjoitti...

Kiitos - thank you all! Olen käyttänyt neuletta jo kerra töissä, ei se yhtään hassummalta sitten tuntunutkaan :)

Maarit kirjoitti...

Ei ole huti missään nimessä! Tosi kaunis! Innokkaasti aina odotan päivityksiäsi, kaikki neuleesi ovat niin upeita!