10. helmikuuta 2013

Vammus

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Rowanin Felted tweediä ja kun näin Villapeikon Less is more -neuleen tiesin sopivan mallinkin. Alkukesällä ostin Karnaluksista Rowanin Silky tweediä ko. neule mielessäni. Suvi ei koskaan julkaissut juuri tuosta mallista ohjetta, mutta onneksi vinkkasi, että Vammus on hyvin samanlainen. Tammikuussa sain neuleen puikoille ja se valmistuikin sangen nopsaan.

Malli: Vammus by Suvi Simola
Lanka: Rowan Silky tweed 300 g
Puikot: 4,5 mm ja 5 mm

Vammuksen helmaa koristelevat kukat ovat Suvin mukaan saaneet vaikutteita virolaisen Viljandin maakunnan perinteisistä kirjotuista kukista. Kukkien kirjominen jäi talvilomareissun iltapuhteiksi ja ne piristävät harmaata pintaa mielestäni ihan mukavasti. 

Pusero neulottiin ylhäältä alas pyöröneuleena ja pääntie muotoiltiin lyhennetyin kerroksin. Helman reunus neulottiin sivuttain sekä kiinnitettiin samalla helman silmukoihin, hihat viimeisteltiin samoin. Jos minulla olisi ollutenemmän lankaa niin olisin tehnyt tähän täyspitkät hihat, mutta hyvä näinkin :) 
Takaa neule on ihan simppeli, ehkä kirjon vielä pari kukkaa toiselle olkapäälle, ehkä en.

Kuvat on tylsästi otettu hotellin edessä, mutta kuvauspäiväksi valikoitui juuri se päivä kun matkakohteessamme Val d'Isèressä (suosittelen lämpimästi kaikille laskettelusta kiinnostuneille) pyrytti reippaanlaisesti lunta koko päivän, joten ei viitsitty lähteä merta edemmäs kalaan. Olisihan huipulla saanut hienot maisemat taustalle, mutta navakka tuuli ja kireähkö pakkanen 3656 metrissä La Grande Motten huipulla olisi syväjäädyttänyt kenet tahansa, hyvä kun muutama kuva maisemista saatiin napsaistua. 

Nuorempi pojistani yllätti minut vuosi sitten pyytämällä minua neulomaan itselleen villasukat. Eilen hän pudotti vielä isomman pommin ja pyysi villapaitaa! Eli tilaustyötä tiedossa seuraavaksi, malli vaan puuttuu.
Nitkutus jatkuu...

13 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Kaunis neule, Nyt sitten vaan pojan neule puikoille :-)

Tuija kirjoitti...

Neuleesta tuli tosi kaunis! Ja aah, mitkä maisemat siellä ylhäällä.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oi että on ihanan mallinen neule ja tuo lanka sopii tuohon just ja prikulleen.

Ingi kirjoitti...

Onpas kaunis! Joo, Virossa rakastetaan tuota kukkakuviota, sitä näkee paljon.

Suvi kirjoitti...

Ihana! Tykkään värivalinnoistasi tosi paljon!

Carmela Biscuit kirjoitti...

That's a beautiful tunic, I love the decorations on it!

Hepuli kirjoitti...

Kaunis neule taas kerran! Ja upeat maisemat. Nuo kukat on niin piste i:n päälle!!!

ArualMaria kirjoitti...

Tuo on kyllä sen verran kiva malli, että pitäisi itsekin neuloa. Kirjakin löytyy jo valmiiksi omasta hyllysta.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule jälleen!
Joskus ne pojat osaavat yllättää, meillä kuopus jo odottaa toista pyytämäänsä villapaitaa. Taitaa saada odottaa ensi syksyyn. =)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mikä pommi, tosiaankin :) Jännityksellä odotellaan, miten haasteesta selviydyt. Mä sain viimeksi tuunata jonkun armeijan vihreän pussin olalle kannettavaan muotoon ja tuli kuulema hyvä :)
Kivat kuulumiset ja näkymiset neule- ja matkarintamalta! Samaa lankaa on minunkin tehnyt mieli kokeilla, mulla vaan kirjoneule haaveessa (vaatimattomasti:)

AnniKainen kirjoitti...

Minäkin olen hypistellyt tuota lankaa ja aijai kun olikin ihanaa. Kerrohan kuinka se käyttäytyy. Ihanan yksinkertaisen kaunis malli ja nuo kuviokiekurat ovat kuin piste iin päällä.

Upeissa maisemissa olette olleet.

Mia kirjoitti...

Siitä tuli hieno! Kauniit kirjonnat myös!

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Hieno pusero, mutta oikeastaan kommentoin nyt, että tervetuloa Etelä-Pohjanmaalle. Kiinnostais kyllä tarkemminkin paikkakunta.

t. solveig (rav. solveigslow)