2. lokakuuta 2013

Pikkujuttuja

Kuten monesti aiemmin olen maininnut, kesällä virkataan. Tänä (vai pitääkö jo sanoa että viime) kesänä kovin vähän, tuloksena vain kylpyhuoneen matto joka ei sopinutkaan kylpyhuoneeseeni. Nyt haluaisin virkata samalla mallilla matot sängyn viereen, mutta ei ole materiaaleja, vielä.

Malli: Helminauha-matto by Silja Palviainen
Lanka: Lilli-ontelokude yli 2 mutta alle 3 kg
Koukku: 9 mm

Lisäksi kesällä neulotaan, kevyttä. Pitkällisen suunnittelun ja varustehankinnan (helmi-heinäkuu) tuloksena nopeasti (n. 2h) toteutettu pikkutyö: pöytäliina paperinarusta. Malli on äärimmäisen yksinkertainen: luodaan n kpl silmukoita, neulotaan n kerrosta aina oikein, kastellaan kunnolla, kierretään mankeliin yöksi kuivumaan ja ta-daa, liina on valmis. Tällä reseptillä on tarkoitus tehdä muutama näkösuoja parvekkeelle ensi kesäksi.
Liina tehty Turkulaisen käsityöliikkeen pitäjän suullista ohjetta soveltaen
'Lanka': Lappajärven värjäämön paperinauha 100 g
Puikot: 10 mm
Sitten lisää pikkutöitä, sukkia nimittäin. Kalajoki-malli on siintänyt mielessäni jo pitkään ja nyt toteutin sillä kahdet sukat. Malli on kieltämättä koukuttava ja neuletyö etenee kuin itsestään. Vielä kolmannet pitää tehdä jos haluan sukkaparin myös itselleni. Tein pienehkön ja suurehkon parin, kolmas lienee sopiva omiin jalkoihini. Näitä neuloin kun en uskaltanut tarttua talven suurprojektiin, josta lisää myöhemmin. Ehkä.

Se ensimmäinen pari:


Malli: Kalajoki by Tiina Seppälä
Lanka: Austerman Step 54g (koko n.36)
Puikot: 3 mm cubics

Ja toinen pari:


 Malli: Kalajoki by Tiina Seppälä
Lanka: Fortissima socka 85 g (koko n.41-42)
Puikot: 3 mm cubics
Sukkien kuvaaminen itse omissa jaloissaan pokkarikameralla ilman jalustaa ja kauko-ohjainta on, no aina vaan aika haastavaa ja myös niin kovin tylsää. Pahoitteluni, myös siitä että en jaksanut edes poistua parvekkeeltani.

Nitkutus jatkuu...

7 kommenttia:

santra kirjoitti...

Ai tuo Kalajoki, kummittelee mun mielessäni. On pitänyt tehdä minunkin vaan eipä oo tullu sitä päivää vielä. Ihanan näköisiä lankoja sukissa.

MariL kirjoitti...

Kauniita valmiita töitä!

Näppi kirjoitti...

Kauniit sukat, vaikka koko ei mennytkään ihan nappiin. Mulla ollu samanlaista ongelmaa, teen aina liian pienet sukat jos neulon ohuella sukkalangalla. Pitäs varmaan opetella neulomaan sukka varpaista lähtien.

Maritta kirjoitti...

Kaunis malli matossa ja kauniit ovat sukatkin. Mulla nuo kalajoet on vielä kokematta. Kaunis malli, ehdottomasti neulottava vielä joskus.

AnniKainen kirjoitti...

Hyviähän nuo sukkakuvat ovat, niin ja sukat kans. Tuo malli on todella kaunis.
Oliko tuo matonvirkkuu miten fyysistä? Mie oon haaveillu isosta pyöreästä matosta joka ois virkattu ihan tavan räsyistä, mutta jäänee toteutumatta silla epäilen ettei kunto kestä.

Ninnu kirjoitti...

Niin hienoja kaikki. Ihana tuo pöytäliina.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Eksyin sivuillesi sattumalta. Täällä on kaikkea kaunista ja mitä vielä huomasinkaan, tuttuja paikkoja lapsuuuteni maisemista Niinisalosta ja Kankaanpäästä:) Ajatukset lensivät rakkaaseen Niinisaloon kuviesi myötä:) Ihanaa kevään odotusta sinulle! T: Näpertelijä Novitan neulomosta!