7. helmikuuta 2015

Aftur - Uudelleen

Edit: Näköjään aika hankkia uusi tietokone - kuvien ei ollut tarkoitus olla keltaisia eivätkä ne tämän koneen näytöllä olleetkaan... Pitää siirtää ne uudestaan, mutta ensin päiväksi mäkeen!

###

No niin, tulihan se kuopuksenkin paita vihdoinkin valmiiksi! Toivottu kirjoneule kauhistutti minua jo ajatuksena niin paljon, että työhön oli vaikea tarttua.


Yksivärisen neuleen osuus alkoi kuitenkin käytännössä jo melko nopeasti kyllästyttää, joten pian odotin - yllättäen jopa innokkaasti - kirjoneulekaarrokkeen alkua. Neulekuvio oli loppujen lopuksi hyvin simppeli, sillä värejä oli kerroksella käytössä aina vain kaksi eivätkä langanviennitkään olleet kuin muutaman silmukan mittaisia. 


Kaulus tuosta nyt menee vielä uusiksi, poikani toivoi hieman pienempää ja kaksinkertaista kaula-aukkoa. Ajattelin neuloa siihen 2o2n -joustinneuletta, jonka käännän kaksinkerroin. Nyt siinä on ohjeenmukaiset seitsemän kerrosta helmineuletta ja kuusi kerrosta sileää neuletta.
Lumi ja neulekuvaus tuntuvat olevan aina yhtä haastava yhtälö. Ensin tuli pimeitä kuvia ja sitten ylivalottuneita,joten säätämistä riitti. Neuleen tuleva käyttäjä oli itsekin kyllä lomilla intistä, mutta sen verran tautinen etten edes yrittänyt häntä kuvaussessioon houkutella, Mies suunnilleen samankokoisena joutui malliksi.
Malli: Aftur kirjasta Islantilaisia neuleita
Lanka: Léttlopi
Puikot: 4 ja 4,5 mm

Vaikka nämä islantilaisneuleet kauniita ovatkin, niin ainakin tässä mallissa minua hieman arveluttaa paidan täysi symmetrisyys. Tärkein tavoiteltu ominaisuus ei tosin taida ollakaan täydellinen istuvuus vaan lämpöisyys. Voi hyvinkin olla, että kirjan malleista vielä joku toinenkin pääsee puikoilleni, erityisesti musta-harmaa-valkoiset mallit kiehtovat minua. Myös Léttlopi lankana hurmasi minut, olinkin jo aiemmin hamstrannut itselleni tuota vaaleaa luonnonruskeaa ainakin yhden puseron verran.

Nitkutus jatkuu...

8 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Kiva kuvio ja hyvin istuva pusero, tykkään myös sellaisesta kauluksesta. Minullakin on Lettlopia odottamassa sopiva mallia, kolmeen vuoteen ei ole tullut vielä vastaan.

Hepsi kirjoitti...

Komea Aftur! MInäkin olen yhden neulonut tyttärelle vuosia sitten, taisi olla Modassa silloin ohje.

Hepsi kirjoitti...

Komea Aftur! MInäkin olen yhden neulonut tyttärelle vuosia sitten, taisi olla Modassa silloin ohje.

enkulin käsityöt kirjoitti...

UPEUS

Tuija kirjoitti...

Kaunis paita!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, mistä löysit Lettlopia? Raija

Anonyymi kirjoitti...Hei, mistä löysit Lettlopia? Raija

helena kirjoitti...

Kiitos kehuista :)
Raija: Lettlopit ostin Helsingistä Menitasta.