3. toukokuuta 2015

Antler


 Malli: Antler by Ankestrick
Puikot: 3 1/2 ja 4mm
Lanka: Alpaca Silk by Hjertegarn

Olen nähnyt tästä Antlerista muutaman huikaisevan kauniin toteutuksen ja malli onkin hautunut haaveissani jo pitkään. Ajattelin alunperin neuloa tämän jostain ohuesta villasta, mutta Hjertegarnin Alpaca Silkin sopivasta värivalikoimasta ja lankamyyjän suosituksesta johtuen päädyin lopulta kuitenkin tähän pehmoiseen (60% alpakkaa, 30% merinovillaa, 10% silkkiä) lankaan - virhe, kuten pelkäsinkin!

Sain tiheyden täsmäämään nelosen puikoilla ja yritin neuleen edetessä vakuutella itselleni, että kastelu ja pingotus saavat epätasaisen neulejäljen kyllä tasaantumaan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan neulejälki pesun ja kuivausrummun viimeistelyohjeman jälkeenkin on täsmälleen samanlaista kuin suoraan puikoilta pudotessaan - epätasaista. Yleensä käsialani on mielestäni aivan siedettävää, mutta nyt kun neuloin normaalia löysempää neulosta niin tulos on melko surkea. Tämä lanka ei anna mitään anteeksi!
Mitä sanoisin tästä mallista? Noh, mallissa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta nyt taitaa vaan olla niin että lyhennetyt kerrokset eivät todellakaan ole minun juttuni. Niitä oli tässä puserossa sekä yläosassa, että helmassa. Varsinkin helma harmittaa vietävästi, sillä neuloin sen lyhennetyt kerrokset ainakin kolmeen kertaan eri tekniikoita testaillen ja lopputulos oli joka kerran aivan onneton. Lyhennettyjen kerrosten tarkoitus oli varmaankin antaa etu- ja takareunaan kaarevuutta ja lisäpituutta sivujen jäädessä lyhyemmiksi. Tämä ei kuitenkaan minun tekeleessäni toteutunut, joten lyhennetyt kerrokset olivat minulle turhaa tuskaa ja aiheuttivat vain lisätyötä. Ohje runsaine minulle uusine tekniikoineen ja nettilinkkeineen oli kyllä hyvin mielenkiintoinen, selkeä ja yksityiskohtainen, tämän neulojan valinnat vain menivät pieleen eivätkä taidotkaan tainneet tällä kertaa riittää.
Positiivisin juttu koko projektissa taisi olla uuden päättelytekniikan opetteleminen. Päättelin tämän neuleen käyttäen islantilaista tekniikkaa (http://knitfreedom.com/bind-offs/icelandic-bind-off#steps), joka on suhteellisen joustava tapa ja päättelyjälki sopii aina oikein -neuleeseen hyvin. Lopputulos oli siisti ja tekniikka meikäläisellekin riittävän helppo :o

Nitkutus jatkuu...

7 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Minun silmääni paita näyttää kauniilta ja raikkaan merelliseltä! Mutta muistan kyllä tapelleeni jonkin alpakkalangan kanssa. Ei syntynyt siistiä jälkeä sitten millään ja lopulta vaihdoin langan johonkin toiseen. Oliskohan se ollut Sandnes Garnin alpakkaa.

Heidi H kirjoitti...

Kaunis! Neulepintakin näytttää kuvissa oikein hyvältä. Lyhennettyjen kerrosten neulomisen ongelmatkin luultavasti johtuivat tuosta langasta.

Lotta kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Kivannäköinen paita :).

seijap kirjoitti...

Minun silmääni näyttää kauniilta, mutta oma silmä on aina se tiukoin tuomari.
Kauniita kevätpäiviä.

AnniKainen kirjoitti...

Minustakin tuo neulepinta näyttää siistiltä mutta ymmärrän kyllä harmituksen jos se itseään vaivaa. Tyylikkään kaunis neule!

Ula Zygadlewicz ~ Zulka kirjoitti...

O, jaki ładny marynarski sweterek!

Ingi kirjoitti...

Ainakin kuvassa näkyy todella kaunis pusero! Omassa Antlerissani painiskelin kauluksen kanssa, josta tuli minun makuuni liian leveä. Eikä tietenkään pystynyt purkamaan, kun siitähän neulominen aloitettiin.