3. lokakuuta 2015

Lärpäke

Edellisestä päivityksestä näyttää olevan järkyttävän pitkä aika. Johtunee siitä, että en ole juuri mitään saanut tällä saralla aikaiseksi, eikä oikeastaan ole ollut intoa mitään tehdäkään. Näin syksyn kynnyksellä mieleni halajaa taas villan pariin ja eilen illalla/yöllä junassa motissa istuessani aloitinkin pitkästä aikaa uuden neuleen, josta kenties myöhemmin lisää.

Tämä liivi valmistui jo kesälomallani, mutta sen kuvaaminen on jäänyt, koska en ole oikein tyytyväinen lopputulokseen. Ja nytkin retaleelle olisi näemmä kannattanut ensin vilauttaa vähän silitysrautaa.
Takaosa näyttää olevan keskeltä rypyssä, pieni nykäisy helmasta alaspäin olisi ehkä ratkaissut ongelman, mutta näin tällä kertaa.
En ole oikein päässyt sinuiksi tällaisten lärpäkkeiden kanssa, siis vaatteiden, joissa ei juurikaan ole muotoiluja, pidän enemmän tyköistuvista malleista. No, vastoin parempaa tietoani virkkasin kuitenkin tällaisen, koska edelleen olen sitä mieltä, että kesällä kuuluu virkata ja mielellään puuvillaa. 


Malli on simppeli, virkataan pienempiä neliöitä jotka yhdistetään suorakaiteeksi ja kädenteille jätetään aukot. Lopuksi virkataan reunapitsi. 
Tämä voisi toimia paremmin, minun mielestäni, jos liivissä olisi joku kiinnitysmekanismi. Tässä olisi voinut virittää hakaneulakiinnityksen toiseenkin reunaan, mutta sekin jäi...
Malli #47, Liivi, Suuri Käsityö 7/2014
Lanka: Rico essentials cotton DK, määrää en enää muista
Koukku 3,5 mm


Edestä kiinnitettynä selkäpuolikin näyttäisi istuvan paremmin. No, tulipahan tehtyä.

Nitkutus jatkuu...

11 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas tosi ihanan mallinen liivi. Kaunis väri myöskin. Mietin, että valkoinenkin olisi tähän malliin myöskin sopiva. Itse en ole virkannut pitkään aikaan. Pitäisikin innostua.

Katju kirjoitti...

Kiva idea.

Ula Zygadlewicz ~ Zulka kirjoitti...

Piękne koronkowe wdzianko!

seijap kirjoitti...

Tuohan on kiva.
Lehdessä nähtynä ei tuntunut mitenkään erikoiselta.
Kiva kun taas päivitit blogia.

helena kirjoitti...

Kiitos! Ystäväni on tehnyt tämän myös valkoisena :-) Virkkaus on mukavaa vaihtelua neulomisten välissä, minusta ainakin!

helena kirjoitti...

Kiitos Katju!

helena kirjoitti...

Thank you!

helena kirjoitti...

Kiitos Seija! Itse innostuin mallista vasta kun näin tällaisen ystäväni päällä. Hänen päällään se näytti kyllä paljon paremmalta 😲

Tuija kirjoitti...

No on tämä kyllä maailman hienostunein lärpäke! Että silviisiin. Mutta ymmärrän käyttöön liittyvät dilemmat myös. Jospa se jonakin päivänä löytäisi täydellisen vaateparin jostakin kaposesta mekosta tai housupuvusta? Tuli vaan mieleen. Tautavasti ja kauniisti olet sen kuitenkin virkannut, ei olisi onnistunut minulta. :)

Tuija kirjoitti...

Taitavasti.... :D

helena kirjoitti...

Kiitos Tuija! Ehkä tosiaan jonkun mekon kanssa. Mielikuvissani haaveilin tästä sellaista vaatekappaletta, jonka voisi heittää niskaan silloin kun olo pelkässä t-paidassa on liian 'alaston'.